Slaget om Trelleborg – giv publikum tydelighed

Borreby Teater samarbejde med Trelleborg og Trelleborgs vikingekrigere om at forøge publikumsoplevelsen i forbindelse med ‘Slaget om Trelleborg’ – de drabelige og meget autentiske slag, der udspiller sig hvert år i juli måned på Trelleborg. Kamppladsen er ca. hundrede meter bred og tilsvarende dyb, og Indsatsen udmøntede sig i dels fysiske tiltag på kamppladsen, og dels i at facilitere lyd og formidling under selve slaget.

Resultatet blev en spændende nyskabelse, et løft i publikums mulighed for at følge og forstå slaget, samt en aktiv udvikling af slaget og iscenesættelsen af det. Samarbejdet fortsætter i 2017.

Om slaget og krigerne

For krigerne på Trelleborg er det alvor, når de kæmper. Det er ikke for sjov, og det er ikke på skrømt. De er vikinger og de kæmper for at sejre. Harald Blåtands krigere tørner sammen med Svend Tveskægs krigere, og sejrherren er aldrig givet på forhånd. De to kongers jarler indleder kampen med en god gammeldags gensidig tilsvining, derefter starter kampen. Der udspilles flere slag pr. dag.