OM BORREBY

Velkommen til Borreby: et befæstet voldsted, bygget i ufredstider og som i dag stadig giver det fulde udtryk af sin rige historie.

Herreborg

Velkommen til Borreby : omgivet af dobbelt voldgrav, med skydeskår og skoldehuller, skabt af ufredstid.

Borreby Gods er en af blot fem herreborge i Danmark. Borreby omtales første gang i 1345, men den nuværende Borreby Herreborg blev bygget i 1556 af daværende rigskansler Johan Friis, som et befæstet voldsted.

Borreby Herreborg, som den står i dag, er bygget i sengotisk/renæssance-stil og er senere blevet udvidet med endnu en voldgrav, da Christian Friis overtog. Borreby er især kendt fra Vinden fortæller om Valdemar Daa og hans døtre – H.C. Andersens fortælling om Johan Friis’ nevø, som måtte gå fra Borreby, da hans bestræbelser som alkymist slog fejl.

Borreby blev i 1783 købt af Generalmajor Joachim Melchior Holten Castenschiold og har siden været i vores families eje. I dag drives stedet primært som landbrugsvirksomhed, men også som et kulturelt samlingspunkt for regionen. Vi ser det både som vores pligt og vores fornøjelse, at tilbyde vore besøgende en oplevelse ud over det sædvanlige – ikke mindst i vores teater.

Vi er stolte af Borreby og den smukke natur og park, der omgiver stedet. Borreby emmer af historie; den store borg, tingstedet, de mange stald og ladebygninger, der er skudt op gennem århundreder, voldgravene omgivet af de gamle lindealleer, parken og mosen.

Borreby er et hjem for flere familier og vi beder publikum respektere de private områder.