Borreby Teater

Danmarks eneste herreborgsteater finder du på Borreby Gods – det præmierede og elegante Borreby Teater. Vi har indrettet det i godsets mægtigste lade, der dateres fra 1593 og som i dag er blevet nænsomt restaureret og indrettet til moderne, fleksibel teatersal.

Borreby Teater opstod af passion for skuespil.

Joachim Castenschiold er uddannet økonom og landmand, men tilbragte 8 år i Hollywood, hvor han uddannede sig som skuespiller.

 

i 2001 valgte han at tage tilbage til Danmark. Passionen for skuespillet tog han med sig hjem, og drømmen blev til virkelighed, Borreby Teater åbnede i 2012.

Etableret i en mægtig lade opført af Christian Friis i 1593 efter et års byggeri, slog Borreby Teater for første gang dørene op d.19. april 2012. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik forestod den officielle åbning af teatret.

Teatret har alle moderne faciliteter og rummer 450 tilskuere. Teknik og akustik er af højeste klasse, og rummet kaldes af mange landets smukkeste teaterrum. Nyt og gammelt mødes på den mest harmoniske vis i dette storslåede og velfungerende teater. I 2012 tildelte Slagelse Kommune byggeriet ‘Bygningspræmieringen’.

Borreby Teater fylder 5 år i april 2017. Vores ambition er til enhver tid at lave vedrørende og medrivende teater af høj kvalitet.

Byggeriet af Borreby Teater blev støttet af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Realdania, Brand af 1848, Landudvikling Slagelse, Kulturstyrelsen, 15. Juni Fonden, Hempelfonden, Oda og Hans Svenningsens Fond, Fonden for Bank Trelleborg, Nykredit

Renoveringen af Ridehallen på Borreby blev færddiggjort 2020. Renoveringen er støttet af RealDania, Landudvikling Slagelse, Trelleborg Fonden og Hempel Fonden.

Følg Borreby Teater på Facebook

Fantastiske rammer, faciliteter, nostalgi, smukt bevaret, istandsat med respekt for dets oprindelighed
Lise Lotte Brandt

Vi var 8 afsted og havde en helt igennem fantastisk oplevelse. Tusind tusind tak for gennemført underholdning.
Tina Johannesen